Drummen op kliko’s en vissen naar plastic op Dag van de Duurzaamheid

Tegelwippen en vissen naar plastic in de vijver zijn enkele activiteiten die op zaterdag 9 oktober in Oss worden georganiseerd in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Kinderen kunnen onder andere vogelhuisjes maken en Het Grote Afvalspel spelen. Bij laatstgenoemde moeten zij voorwerpen uit een grote berg afval in de juiste vuilnisbak doen. “Leren met een spelelement”, laat de gemeente weten. Muziek wordt verzorgd door ‘vuilnismannen’ die een drumconcert geven op hun kliko’s, emmers en jerrycans.  

Verder is er aandacht voor voor moestuintjes die je in huis kan plaatsen. Bij natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek kunnen bezoekers van 12.00 tot 16.00 uur terecht voor tips voor thuis.  

Op het parkeerterrein van winkelcentrum De Ruwert kunnen autobezitters gratis de bandenspanning van hun voertuigen laten controleren. Ook het laten oppompen van de banden is mogelijk. De organisatie heeft hiertoe besloten omdat een juiste bandenspanning brandstof kan besparen en dus aansluit bij het thema duurzaamheid.