advertentie Banner Trined

Dtv houdt verkiezingsdebat Provinciale Staten in Uden

Dtv houdt op dinsdag 12 maart een debat rondom de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens een avond in de Pul in Uden gaan elf partijen met elkaar in gesprek over de thema’s van de komende verkiezingen.

De kandidaten komen allemaal uit de regio Noordoost Brabant en vertegenwoordigen de elf partijen zoals ze in 2014 in de Staten gekozen werden.

De deelnemers aan het debat zijn Henry Liebregts (nr.10) uit Rosmalen van 50plus. De CU-SGP stuurt Henk van Zelst (nr 2) uit Waalwijk. Voor GroenLinks is lijsttrekker Hagar Roijackers uit Den Bosch aanwezig. De Partij voor de Dieren heeft Anita Verstegen(nr.4) uit Oss. Het CDA vaardigt ook de lijsttrekker af, dat is Marianne van der Sloot uit Den Bosch. D66 heeft met Anne-Marie Spierings uit St. Michielsgestel ook de lijsttrekker naar voren geschoven. De enige lokale partij Lokaal Brabant wordt vertegenwoordigd door Harold van den Broek (Nr.3) uit Reek. Voor de PvdA is Martijn de Kort (nr.2) uit Vught aanwezig. De SP heeft Maarten Everling als voorman, hij komt uit Uden. En nog een lijsttrekker, voor de PVV, uit Vinkel, Alexander van Hattem. De VVD stuurt Roel Gremmen (Nr. 9) uit Berghem.

Zij gaan in debat met elkaar over stellingen op het gebied van duurzame veehouderij, klimaatverandering, mobiliteitsproblemen en het opheffen van de provincies in Nederland.

De opname is op dinsdag 12 maart vanaf 20.00 uur in de Pul. De zaal is open vanaf 19.30 uur en er is gratis entree.

De uitzending van het Dtv debat is op zaterdag 16 en zondag 17 maart op de drie zenders van Dtv te zien.