Dtv ontvangt keurmerk Nederlandse streekomroep

Als vierde lokale publieke omroep van Nederland heeft Dtv het keurmerk Nederlandse streekomroep gekregen. Een onafhankelijk keurmerkinstituut heeft geoordeeld dat de publieke omroep in Oss-Bernheze en Uden aan alle criteria voldoet voor een streekomroep.

Het certificaat werd dinsdagmiddag uitgereikt door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) tijdens een feestelijke bijeenkomst op de locatie van de omroep in Oss, in aanwezigheid van burgmeester Marieke Moorman van Bernheze en wethouders Frank den Brok uit Oss en Franko van Lankvelt uit Uden.

Impact in Oost-Brabant

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) streven naar een lokaal toereikend media-aanbod in het hele land. Daarvoor zijn criteria opgesteld, zoals in verschillende gemeenten actief zijn. De omroepen, die samen met Dtv Den Bosch werken onder de naam Dtv Nieuws zijn actief in de streek Oost-Brabant. “De toekenning van het keurmerk voor Dtv betekent naast de erkenning voor het harde en goede werk, met name dat ze impact hebben in de streek Oost-Brabant", zegt Marc Visch, directeur-bestuurder van NLPO. "Het verkrijgen van het keurmerk is geen sinecure. Een streekomroep moet aan veel strenge eisen voldoen. Dat Dtv dit heeft weten te realiseren is wat mij betreft een kroon op hun werk.”

Onder één vlag, maar met eigen identiteit

Eric Horvath, directeur van Dtv, is trots op de omroep en medewerkers. “We weten in onze streek op dagelijkse basis een continue kwaliteit te bieden. Het keurmerk is hiervan voor ons de bevestiging. Deze erkenning geeft ook aan dat er binnen de streek gedifferentieerd kan worden. Oss-Bernheze en Uden varen samen onder één vlag maar hebben afzonderlijk hun eigen identiteit.”

Het keurmerk is drie jaar geldig en kent een tussentijdse controle halverwege deze periode. De drie omroepen die Dtv Nieuws voorgingen zijn WOS (Westland, Maassluis en Midden-Delfland), OOG (Groningen) en OPEN Rotterdam.