advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Duurzame kerstbomen in Den Bosch krijgen tweede kans in het bos

Ieder jaar worden er na de feestdagen zo’n tweeënhalf miljoen kerstbomen weggegooid. De mannen van Koninkrijk van Muziek uit Den Bosch willen daar iets aan gaan doen. De heren gaan daarom duurzame kerstbomen verkopen.

Deze bomen worden in het nieuwe jaar in het bos in Roosendaal terug gepland. “Normaal organiseren wij heel veel evenementen en festivals en die branche ligt helemaal stil op dit moment”, vertelt Bing Berendsen. Hij en zijn collega’s zijn toen benaderd door Breda Maak Mij Blij of zij duurzame kerstbomen willen verkopen. “Daar konden wij geen nee tegen zeggen”, aldus Berendsen.

“Ik denk dat het sowieso iets van deze tijd is en dat veel mensen ermee bezig zijn. Wij vonden het op dit moment vooral erg interessant omdat wij in de evenementenbranche zitten en zo kunnen we ook eens naar duurzaamheid kijken”, vertelt Nick van Hoof.  

De kerstbomen worden eind november en in december in het Mariapaviljoen verkocht. De koper krijgt ook een beschrijving hoe de kerstboom verzorgd moet worden zodat deze terug in de natuur kan komen.