Rachelle Fotografie

Dynamico mag volgende week weer wedstrijden spelen: 'Een paar spelers zien het niet zitten'

Goed nieuws voor handbalvereniging Dynamico uit Oss en Heesch. Topsporters mogen vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen; ook die van het mannenteam van Dynamico.

Dat kondigde het kabinet aan in de persconferentie van afgelopen dinsdag. Het plan moet overigens wel nog eerst voorgelegd worden aan de Tweede en Eerste Kamer. Als zij akkoord gaan, dan gaan de maatregelen in op 17 december. Dynamico komt uit in de Eredivisie en dat wordt gerekend tot topsport. "Heel mooi om te horen dat we weer aan de gang mogen", zegt aanvoerder Erik Loeffen.

Met kerst mag je je familie niet zien, maar je mag wel weer met twintig man contactsport doen.

• Erik Loeffen, aanvoerder Dynamico

Vanwege de winterstop wil het Nederlands Handbal Verbond in het weekend van 23 januari de competitie weer starten. De bond bekijkt de precieze details om in het nieuwe jaar te kunnen starten. Tot die tijd is het dus even afwachten voor Dynamico. "Dit staat natuurlijk haaks op de overige maatregelen", weet Loeffen. "Sport is sowieso goed om gezond te blijven, maar moet wel veilig en volgens alle regels." En daarover twijfelt Loeffen, die eerder in het jaar zelf het coronavirus onder de leden had.

Sneltesten en handbalbubbel

"Bij voetbal testen ze volop in de Eredivisie en zitten ze in een bubbel. Bij ons is dat financieel gezien gewoon niet mogelijk", aldus Loeffen. Een paar spelers van Dynamico zien het niet zitten weer te beginnen in deze tijd. Loeffen heeft begrip voor zijn teamgenoten en laat weten dat de keuze aan de spelers zelf wordt gelaten. "Het is natuurlijk ook gek. Met kerst mag je je familie niet zien, maar je mag wel weer met twintig man contactsport doen."

Oppassen voor blessures

Ondanks de complicaties is Loeffen uiteraard blij dat Dynamico binnenkort weer wedstrijden kan spelen. De handbalbond heeft wel laten weten dat er 4 weken nodig zijn om in vol contact te mogen trainen, voordat de competitie herstart. Het merendeel van de mannen van Dynamico heeft zich in ieder geval goed fit gehouden. Maar toch zullen de spelers voorzichtig moeten opbouwen. "Vooral voor schouders, enkels en knieën is contactsport anders dan hardlopen en fitness." 

Dynamico staat momenteel zevende op de ranglijst van de competitie die in september startte en nog maar drie wedstrijden kent.