advertentie Banner SNLR.nl

Dynamico speelt eredivisiewedstrijden komend jaar in de Rusheuvel

Het herenteam van de nieuwe fusieclub Dynamico handbalt komend seizoen zijn wedstrijden in sporthal de Rusheuvel in Oss. Het team verlaat hiermee de Mondriaanhal.

Dat blijkt uit een interview van de club met sponsor Björn van Bergen uit Nuland, die met zijn bouwbedrijf ook komend jaar op het tricot van de handballers prijkt. "De verhuizing naar de Rusheuvel met de heren is een goede stap. De wedstrijden in de eredivisie moeten een eredivisiewaardige entourage hebben”, vertelt hij op de website van Dynamico.

Bij de onderhandelingen om het contract te verlengen stelde Van Bergen een aantal kritische vragen. "Want ik denk wel dat er rondom de wedstrijden wat moet gebeuren." Omdat het seizoen door het coronavirus vroegtijdig is afgebroken, heeft Van Bergen Bouw niet gekregen waar hij in eerste instantie voor tekende. Maar dat is volgens Van Bergen netjes opgelost met de fusieclub uit Oss/Heesch. Dat maakte de keuze om door te gaan makkelijker.

De heren eindigden het afgelopen seizoen als voorlaatste in de hoogste nationale competitie. Daarmee zou Olympia '89/DOS '80, zoals de club vorig seizoen nog heette, eigenlijk de play-offs tegen degradatie in moeten, maar die werd door de coronamaatregelen geschrapt. In het nieuwe seizoen bestaat de eredivisie uit zestien teams. Ter vergelijking: vorig seizoen waren dat er 12. De handbalclub gaat het nieuwe seizoen in met een nieuwe naam, een nieuw shirt, een nieuwe trainer (Vladan Mijalkovic) en nu dus ook een nieuwe thuisaccommodatie.