Dynamico speelt zich warm in gewonnen oefenduel tegen Volendam 2

De heren van Dynamico hebben een goede indruk gemaakt in een confrontatie met een sterke competitiegenoot. Voor eigen publiek won de handbalclub met 33-30 van de gasten uit Volendam.

Het was een mix van het tweede, het derde en jeugdspelers van Volendam, die in de Rusheuvel in actie kwam. Dynamico maakte vanaf het begin een goede indruk, met een aantal snelle counters. Mede dankzij een redding van keeper Rik Horbach, kwam de thuisclub voor het eerst op een voorsprong van twee punten. In de eerste helft, die over 35 minuten ging, moesten de teams nog even wennen aan de hal en de combinatie met hars. De bal stuiterde vaak niet zoals de spelers het bedoeld hadden en kwam vaak op de grond tot stilstand. Duur balverlies bracht de bezoekers uit Volendam vlak voor rust terug in de wedstrijd. Ze kwamen tot op een punt (15-14).

In de tweede helft kwam Volendam 2 direct op gelijke hoogte. Omdat een inzet van Dynamico via de grond over het doel stuiterde, kreeg Volendam aan de andere kant de mogelijkheid de leiding in de wedstrijd over te nemen (17-18). De ploeg van de nieuwe trainer Vladan Mijalkovic verloor hierna de aansluiting. De Volendammers liepen uit naar 17-21 bij aanwezigheid van een zoete kermisgeur in de hal. De deur stond namelijk open om voor verkoeling in de hal te zorgen.

Het tempo in het veld ging na een time-out omhoog en dat zorgde ervoor dat Dynamico op gelijke hoogte kwam (22-22). Wout van Iperen zette zijn club even later zelfs weer op voorsprong. De ploeg uit Oss en Heesch zette door. Dezelfde Van Iperen rondde een bal van achteruit goed af en wist vervolgens ook een afstandsschot raak te schieten (28-26). In de slotfase speelde Dynamico enkele malen met een extra veldspeler. Dat deed het team weinig goed, met twee treffers van Volendam als gevolg. Dynamico stapte daar snel van af en trok de overwinning over de streep (33-30).

Een reportage van het oefenduel is vanaf maandagavond te zien in het Dtv Nieuws.