advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Echtscheidingen, stress en schulden in Bernheze door toeslagenaffaire'

De veelbesproken toeslagenaffaire heeft ook in de gemeente Bernheze gezorgd voor schrijnende gevallen. Dat zei wethouder Rien Wijdeven, die de situatie in kaart had gebracht, aan het begin van de commissievergadering van donderdag.

Wijdeven gaf aan dat in Bernheze 14 gezinnen zijn gedupeerd door de affaire omdat ze onterecht geld moesten terugbetalen aan de Belastingdienst. Met 11 van die gezinnen heeft de gemeente inmiddels gesproken en volgens Wijdeven zijn ze nu nog in afwachting van een beslissing over wel of geen compensatie door de overheid.

“We hebben dingen gehoord als stress in het gezin, echtscheidingen, het huis noodgedwongen moeten verkopen, schulden en zelfs een ondernemer die failliet is gegaan. Dus het heeft toch wel een behoorlijke impact gehad op een aantal gezinnen in Bernheze”, zo gaf wethouder Wijdeven aan.

De toeslagenaffaire heeft in heel Nederland gezinnen in de problemen gebracht en heeft gezorgd voor een grote politieke crisis. Het wachten voor de gezinnen is nu op de toegezegde compensatie voor het geld dat ze onterecht hebben moeten terugbetalen.