advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Economisch Actieplan Den Bosch: 1 miljoen voor 12 projecten

De gemeente ’s-Hertogenbosch trekt 1 miljoen euro uit voor 12 projecten die moeten helpen om de Bossche economie te versterken. Dit gebeurt onder de vlag van het ‘Economisch Actieplan ’s-Hertogenbosch’ en geldt voor dit en volgend jaar.

Het plan bestaat sinds 2019 en het idee is dat het college van B en W iedere twee jaar nieuwe investeringen vaststelt. Het actieplan biedt volgens de gemeente handvatten voor de opbouw na de coronacrisis en moet ook een belangrijke bijdrage leveren aan ’s-Hertogenbosch als toonaangevende datastad. 

Afgesproken is onder meer dat ondernemers in de binnenstad ondersteuning krijgen om innovaties in hun bedrijf toe te passen met behulp van data-technologie. MKB-bedrijven krijgen vouchers om gebruik te kunnen maken van de industriële werkplaats SPARK Makerszone. Er is ook budget vrijgemaakt om ’s-Hertogenbosch aan te sluiten op BrabantRing, een nieuw netwerk van beveiligde glasvezelverbindingen tussen bedrijven en instellingen.

Digitale economie

Het Bossche college wil ook dat de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven wordt uitgebreid. Om jongeren sneller aan een baan te helpen in de regio komt er een nieuwe leer-werkplaats. Veel projecten zijn gericht op de digitale economie, die mede vanwege de coronacrisis, in de lift zit.

Een ander doel van het Economisch Actieplan is om het Bossche innovatiedistrict verder te ontwikkelen. Daarmee wordt het gebied bedoeld rond de voormalige gebouwen van Grasso en Grenco in de Spoorzone. Daar moet nieuwe huisvesting komen voor bedrijven op het gebied van data en ICT, gecombineerd met open werkplaatsen en plekken voor ontmoeting.