Thomas Bunthof

Edwin vraagt vriendin ten huwelijk nadat hij 'in de cel is gegooid': 'Dit blijft haar nog jaren bij'

Mocht Edwin Smits uit Oss zijn vriendin ooit ten huwelijk gaan vragen, was de voorwaarde dat hij wel zou uitpakken. Dat heeft ze geweten. Edwin zette een aanhouding in scène en ging op zijn knieën in het cellencomplex.

Edwin Smits is inmiddels vier jaar samen met zijn vriendin Stephanie van Sas. Over trouwen hoefde ze alleen nooit echt te beginnen, want dat wuifde Edwin steevast weg. Maar als hij ooit toch op zijn knieën zou gaan, dan moest hij het van Stephanie wel goed doen.

Daarom stapte Edwin naar de politie van Oss met de vraag of ze mee wilden helpen aan een origineel aanzoek. Samen smeedden ze een plannetje en zo stonden er zaterdagmiddag twee agenten voor de deur van het stel. Op de A50 waar Edwin dagelijks rijdt, zou hij tijdens wegwerkzaamheden 50 km te hard hebben gereden en hij werd verzocht mee te gaan naar het bureau. "Bij mijn vriendin zat de schrik er toen behoorlijk in. Ze was enorm nijdig op me en schoot volledig uit d'r slof", vertelt Edwin. "Ze was zelfs zo boos dat agenten vroegen: 'en die ga je nog ten huwelijk vragen?"

Lees verder onder de foto's

'Ik was helemaal over m'n toeren'

Hij vertrok in de politiewagen richting het cellencomplex en thuis hield Edwins nichtje - die ook in het complot zat - zijn vriendin kalm. Eenmaal in de cel belde de politie Stephanie  met de vraag of ze haar vriend wilde komen ophalen. Daar aangekomen werd ze naar de cel begeleid waar Edwin - na nog wat boze woorden - op zijn knieën ging. "Ik zei: Als pasen en Pinksteren op één dag vallen, zou ik jou toen huwelijk vragen. Die dag is nu gekomen. Wil je met me trouwen?" Stephanie vroeg nog even aan de agenten of dit niet ook een grap was, waarna ze volmondig 'ja, heel graag' zei.

"Dat was echt wel even schrikken hoor. Ik dacht: we hebben net een huisje gekocht, ik heb net nieuw werk en dan flikt ie me dit. Ik was helemaal over mn toeren", zegt Stephanie van Sas. "Achteraf vond ik het ook wel een leuke grap, maar m'n hart zat wel in m'n strot." En of dit huwelijksaanzoek romantisch genoeg was? "Het is helemaal goedgekeurd, anders had ik geen 'ja' gezegd!", lacht ze. 

Foto's: Thomas Bunthof