Eén jaar celstraf geëist tegen Ossenaar na dodelijke aanrijding hardloper

Tegen de 39-jarige Ossenaar die op 30 mei in Zaltbommel een 52-jarige hardloper doodreed, is één jaar celstraf geëist.

De Ossenaar reed door nadat hij de hardloper eerder dit jaar van achteren aanreed. Enkele dagen na het ongeluk werd de politie getipt. Een vriend van de man meldde dat de verdachte op een trein naar Duitsland wilde stappen. Zo kon de Ossenaar worden aangehouden.  

De verdachte heeft bekend dat hij de hardloper heeft aangereden en dat hij onder de invloed was van alcohol en cocaïne. Op het moment van de aanhouding bleek de automobilist zeven gram cocaïne op zak te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is ten laste gelegd dat hij zeer onvoorzichtig heeft gereden. Getuigen verklaarden dat hij te hard reed.

Eén jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar vindt het OM een passende straf. Ook werd een rijontzegging voor drie jaar gevraagd. “Aan de ene kant ben ik ervan overtuigd dat verdachte dit niet heeft gewild, maar de man is wel dood door zijn schuld. Welke straf ook wordt opgelegd, die zal het leed van de familie nooit kunnen compenseren”, aldus de officier.