advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Een unicum: Rinus en Harrie zeventig jaar lid van UDI’19

In 2019 vierde voetbalvereniging UDI’19 het 100-jarig bestaan. Nu is er opnieuw een bijzonder jubileum, want Harrie van de Burgt en Rinus Goossens zijn zeventig jaar lid van de vereniging.

“Wa denkte Van de Burgt!? Bende al wakker!?” Roepend met bal in de hand loopt Rinus (85) het veld van UDI op. “Ge bent nie meer de jongste!”, roept Rinus, terwijl hij de bal naar Harrie (81) gooit.

Voetballen kunnen beide heren wel, want Rinus en Harrie zijn al zeventig jaar lid van de club. Rinus is nog actief als voetballer in het walking football team. Harrie heeft zijn schoenen inmiddels aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen. Rinus komt uit Uden maar begon met voetballen bij Blauw Geel in Veghel. “Als Udenaar in Veghel, dat was een straf!”, aldus Goossens. Hem was belooft dat hij geen Franse les hoefde te volgens als hij in Veghel kwam voetballen. Nadat Rinus zijn diploma had, ging hij weer naar Uden.

Harrie is zowat geboren op de velden van UDI’19, maar lid worden was nog wel een hindernis. Hij had namelijk een pasfoto nodig en daar was geen geld voor bij de familie Van de Burgt. Toch liet Harrie een pasfoto maken. “Toen de foto gemaakt was zei ik zei dat de club de foto zou betalen, maar ik wist dat ik dat eigenlijk zelf moest doen.” Uiteindelijk kreeg Harrie de foto voor niets. Harrie en

Verknocht aan UDI

Rinus zijn beiden verknocht aan UDI. “Ik ging altijd naar wedstrijden kijken. Voor mij was het altijd UDI vroeger”, vertelt Harrie. Rinus vindt vooral de kantine gezellig, en hij hoopt dan ook dat corona snel voorbij is zodat samenkomen in de kantine weer mogelijk is.

UDI heeft beide heren vanwege corona nog niet in het zonnetje gezet. Dit zal gebeuren als de maatregelen het weer toelaat.