Impressie hoe het urban sportpark er mogelijk uit komt te zien

Een urban sportpark als plek om samen sport te beoefenen: ‘In de speeltuin word je weggekeken’

Als het aan Tim Zwijsen ligt, krijgt Oss binnenkort een eigen urban sportpark. Dat moet een plek worden waar iedereen bijvoorbeeld krachttraining kan doen, skateboarden en BMX’en.

“We missen op dit moment in Oss een centrale locatie waar al die buitensporten uitgeoefend kunnen worden”, begint Zwijsen. “Als ik mijn oefeningen wil doen moet ik uitwijken naar Den Bosch want daar is een urban sportpark. In Oss moet ik de oefeningen in een speeltuin doen. Daar wordt je toch wel weggekeken”, vervolgt Zwijsen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Verbinden met elkaar

Met het urban sportpark wil Zwijsen mensen uit verschillende hoeken van de samenleving samen laten komen. Hij pleit dan ook voor een centraal park. “Het moet een plek worden waar alle disciplines bij elkaar komen. Op die manier is er altijd wel iemand die aan het sporten is en op de ander kan letten.”

“Nu zijn er nog te veel losse plekjes. Denk bijvoorbeeld aan de halfpipe bij de Rusheuvel of het skatepark bij De Horzak. Dat is niet heel leuk. Met elkaar sporten op dezelfde locatie is dat wel en op die manier kan je ook weer nieuwe vrienden maken”, denkt Zwijsen

Draagvlak

Om te peilen hoe de Ossenaren over de plannen dachten, startte Zwijsen samen met de drie andere initiatiefnemers een petitie. In een week tijd werd die zeshonderd keer ondertekend.