advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eenzame ouderen genieten van kerstlunch op Fioretti College

Ruim veertig ouderen uit Meierijstad, Uden en Bernheze mochten deze week op het Fioretti College in Veghel aanschuiven voor een kerstlunch. 

Veel van de ouderen hebben maar een klein sociaal kringetje en brengen de feestdagen veelal alleen door. Op deze manier wil de school de ouderen toch een mooie kerstgedachte geven. De lunch werd verzorgd door vierdejaars leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie en door vrijwilligers van ONS Welzijn, die ieder jaar actief op zoek gaan naar eenzame ouderen.

Dankbaar
De leerlingen vonden het heel speciaal om voor deze doelgroep te koken en ook de reacties van de ouderen waren lovend. “Ik ben alleen en heb geen familie meer," vertelde een van de genodigden. "Daarom vind ik het zo fijn om hier met z’n allen lekker te kunnen eten.” Een ander riep spontaan: “Ik voel me net de koningin”. En weer een andere oudere vertelde: “Wat een prachtige zaal en wat een geweldig lekker eten. En dan die jeugd die zo hun best doet om het ons naar de zin te maken… echt geweldig!”