advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eerlijk over Heesch West niet meer in gemeentelijk overleg

Het bewonersplatform Eerlijk over Heesch West is geen onderdeel meer van het reguliere overleg over het toekomstige bedrijventerrein. Het platform is eruit gestapt omdat ze zich niet voldoende gehoord voelt door de gemeenten Oss, Den Bosch en Bernheze.

“We komen er niet door, onze argumenten verzanden en we kunnen op deze manier niet meer staan voor onze zaak”, zegt Eric Govers van Eerlijk over Heesch West. “We vinden dat we niet genoeg betrokken worden bij de plannen. En we willen er niet later op aangesproken worden dat we wel in het overleg zaten maar dat de plannen voor het bedrijventerrein gewoon doorgingen”, zo zegt Govers. Het bewonersplatform heeft deze week een brief gestuurd aan de betrokken gemeenten die samenwerken in de Gemeenschappelijke Regeling Heesch West.

Verzet

Het bewonersplatform verzet zich al enige jaren tegen het geplande nieuwe bedrijventerrein. Zo was er protest tegen de windmolens, die inmiddels van de baan zijn, en tegen de grootschaligheid van de bedrijven en de toenemende verkeersdrukte. Die zouden voor teveel overlast gaan zorgen, denken de omwonenden die in het platform zijn vertegenwoordigd. Eerlijk over Heesch West blijft wel actief en wil de belangen van de bewoners nu op een andere manier gaan vertegenwoordigen.