advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eerste coronadagboek in Uden overhandigd aan Koning Willem-Alexander: 'We leven in een droom'

Koning Willem-Alexander heeft in Uden het eerste exemplaar van het reizend coronadagboek 'Lief Dagboek' ontvangen. Hierin zijn persoonlijke verhalen sinds de uitbraak van het coronavirus gebundeld.

"Ik ben nog een beetje flabbergasted", vertelt Marike Daverveld enthousiast. "We leven in een droom, het was fantastisch." 

'De koning was direct enthousiast'

De verhalen zijn afkomstig uit tien dagboeken die vanuit Uden zijn verspreid, met het verzoek aan de vinders om hun ervaringen op te schrijven en het boek weer door te geven. Vervolgens zijn al die verhalen gebundeld en gedrukt en de grote droom van de dames was om het boek vervolgens te kunnen overhandigen aan de koning.

"Ik had een brief gestuurd naar kamerheer Paul Rüpp, een oud leraar en collega van mij en het idee verteld. Zodoende kwamen we in contact met de assistente van de koning en is het balletje gaan rollen. De dag erna is het besproken in het paleis en de koning was direct mega enthousiast. Met de aanscherping van de coronamaatregelen was het nog even spannend of hij kon langskomen, maar uiteindelijk ging het door.

In gesprek

In het atelier van de dames in 't Handelshuys heeft koning Willem-Alexander het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Daarna is hij naar het Podiumhuis geweest, waar enkele dagboekschrijvers met een smoes naartoe waren gelokt en met de koning in gesprek gingen, over hun ervaringen in coronatijd en de verwachtingen voor de komende tijd.

In ‘Lief Dagboek’ zijn ruim 150 bijdragen uit de reizende dagboeken verzameld, uit alle delen van het land en België. De komende tijd worden er 10.000 exemplaren gedrukt, waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.