Eerste editie Bossche drive-in bioscoop groot succes én coronaproof

Olivia Newton-John en John Travolta dansten zaterdagavond over het scherm van Den Bosch' eerste coronaproof drive-in bioscoop. De eerste, uitverkochte editie was voor de organisatie een groot succes.

"Het is eigenlijk dankzij de Bossche Zomer, dat wij hier gisteravond een openluchtbioscoop hebben kunnen organiseren", legt organisatie Barry Kanters uit. Hij probeerde eerder dit jaar alles al rond te krijgen voor zijn evenement, maar stuitte toen op weerzin van de gemeente. "Die wilde geen vergunning afgeven omdat het gezien werd als evenement, en die waren toen nog verboden tot en met september".

Bossche Zomer

Maar toen kwam de organisatie van de Bossche Zomer tot stand en versoepelden er een aantal corona-maatregelen, en kon het opeens wel. "Na al het gedoe met vergunningen, coronaproof ideeën en lang wachten was het opeens binnen drie dagen geregeld en konden we doorgaan!"

De film Grease werd zaterdagavond aan 80 auto's getoond. Vanwege de RIVM-richtlijnen moest iedereen in de auto blijven zitten en werden de auto's in afgetekende vakken geparkeerd. "Maar mensen konden gelukkig wel popcorn bestellen!". De catering van de filmavond was in handen van het Treurenburg Café.  "Bij het bestellen moesten mensen hun kentekenplaat doorgeven en dan kwamen ze het in een golfkarretje naar de auto brengen". 

Volgende week zaterdag wordt er een nieuwe film afgespeeld op het terrein. "Ik mag eigenlijk niets zeggen, maar het is die ene film over Queen!"