Eerste hardloopwedstrijd AV Oss '78 na lockdown in Oijen

De Hart van Oijen Loop is op zondag 4 juli de eerste wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit van atletiekvereniging Oss'78 die doorgaat. In juli zijn evenementen weer toegestaan en mogen hardlopers zich weer met een grotere groep inspannen.

Er zijn wedstrijden over 5 en 10 kilometer en twee jeugdlopen, voor deelnemers tussen de 5 en 8 jaar en atleten tussen 9 en 12 jaar. Start- en finishlocatie is Dorpshuis ’t Hart van Oijen. Na afloop van de wedstrijd is er een prijsuitreiking.

Organisator Hans Smits denkt dat zo'n 300 mensen gaan deelnemen, vooral leden van AV Oss, maar ook een enkeling van verder weg. Op dit moment is nog niet duidelijk of inschrijven op locatie is toegestaan, of dat alles vooraf online moet gebeuren.

Het Maasland Run Classic circuit bestaat uit negen hardloopwedstrijden. Naast de Hart van Oijen Loop zijn dat De Akkerenloop, Biescamploop, Paul Peters Tribuneloop, Vunderkeloop, Pinksterloop, Hazenakkerloop, Rusheuvelloop en de 10 van Berghem. Smits denkt dat vijf van de negen wedstrijden dit jaar door kunnen gaan. Welke dat zijn, is nog niet bekend.