Eerste ‘Lefgozers’ hebben hun diploma binnen

De eerste veertien deelnemers aan het Lefgozers-project hebben hun diploma Verzorgende IG in ontvangst genomen. Het werk- en leertraject voor zij-instromers startte vorig jaar.

Het gaat om een verkorte mbo-zorgopleiding waar BrabantZorg als eerste mee begon. Inmiddels zijn in de regio Noordoost Brabant ruim 250 mensen bij verschillende organisaties in het Lefgozer-traject gestapt. De veertien mensen die nu een diploma hebben ontvangen, hebben ook een baangarantie.

Het traject is bedoeld om meer zij-instromers in de zorg aan het werk te krijgen. BrabantZorg noemt ze Lefgozers, omdat er volgens die instelling lef nodig is om als bijvoorbeeld administratief medewerker, kassière of winkelmedewerker zo’n overstap te maken.

Behalve BrabantZorg hebben ook de zorgorganisaties Laverhof, Vivent, Van Neynsel, Breederzorg, Zorggroep Elde/Maasduinen, Vughterstede, Sint Jozefoord en Zorgplein Maaswaarden zich bij het traject aangesloten. Binnenkort wordt het ook uitgebreid naar de regio Zuidoost Brabant.