advertentie Banner SNLR.nl

Eerste maand 'weekmarkt 2.0' goed bevallen

OSS - De nieuwe opzet van de weekmarkt in het Osse centrum heeft de eerste maand achter de rug. En het bevalt de betrokken partijen tot nu toe goed.

De vernieuwde weekmarkt in Oss heeft de eerste maand gedraaid. Zo werd onder meer de opzet van de markt veranderd en woensdagavond kwam de marktcommissie bij elkaar om te evalueren. En volgens wethouder Frank den Brok hebben de aanpassingen goed uitgepakt: "Dat is deels op gevoel gebaseerd. We zien gewoon meer mensen. En het is deels op cijfers. Marktondernemers en de horeca hebben meer omzet. De centrumondernemers nog niet, maar zij zijn wel positief over meer reuring in de stad."

Verbeterpunten
Toch was het volgens de wethouder niet alleen maar hosanna. Er zijn namelijk nog genoeg verbeterpunten. "Bij een winkel stond er een kraam prominent voor. Dat gaan we aanpassen. En er waren busjes die de winkels bevoorraden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Daar gaan we afzettingen voor plaatsen."

Winst
Het grootste winstpunt volgens Den Brok is dat er weer positief wordt gepraat over de weekmarkt. Een kraamhouder heeft aangegeven te stoppen op de Osse weekmarkt, maar daar tegenover staan weer vijf nieuwe aanmeldingen. Maar het gaat de wethouder te ver om het een doorslaand succes te noemen. "Dat is nog te vroeg. Het moet zich op de lange termijn laten zien. Maar als we over een jaar meer bezoekers hebben en meer omzet én meer kramen, want we willen groeien, dan kun je spreken van een doorslaand succes."