advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eerste mobiele jeu-de-boules baan wordt getest in Berghem

De eerste mobiele jeu-de-boules baan van de wereld is te vinden in Berghem. De mobiele baan is bedoeld als onderdeel van een totaalconcept om eenzaamheid tegen te gaan.

Het is een idee van Dave van Schaijk en Eric Kersten. die laatste  organiseert vanuit zijn bedrijf het Europees Kampioenschap Petanque in 2022 in Den Bosch waar 22 overdekte wedstrijdbanen worden neergelegd op de Parade voor de Sint. Jan.

Als één van de zogenaamde ‘side-events’ is er nagedacht over een concept om eenzaamheid tegen te gaan. Volgens van Schaijk gaat het dan niet alleen om de mobiele jeu-de-boules baan. Het gaat om het idee om inwoners uit hun huizen te krijgen. “Dat kan bijvoorbeeld door buurtcoaches die dat organiseren vanuit de gemeente. Want iedereen kan meedoen, iedereen kan jeu-de-boules spelen. Maar het gaat in werkelijkheid om het ontmoeten” zo vertelt Dave van Schaijk enthousiast. Bijkomend voordeel is volgens de initiatiefnemers ook nog dat een stad of gemeente de mobiele baan op elke mooie plek kan neerleggen waar ze dat maar willen

Helemaal vanzelf gaat dat niet want hoewel het volgens Van Schaijk maar vijf minuten duurt om de baan neer te leggen is het wel een bak van rond de 1700 kilo, dus er zijn wel kosten verbonden aan het transport.

Op zaterdag 28 november wordt de baan coronaproof getest met een aantal ervaren spelers.