advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eerste mobiele jeu-de-boulesbaan getest in Berghem

De jeu-de-boulesbaan die in de Berghemse Hoessenboslaan ligt, is geen gewone baan. Het is de eerste mobiele jeu-de-boulesbaan in de wereld.

De mobiele jeu-de-boulesbaan, een baan die verplaatsbaar is, lag zaterdag in de Hoessenbosbaan in Berghem om ‘m uit te testen. Initiatiefnemers van de baan zijn Dave van Schaijk en Eric Kersten. De laatstgenoemde is van Team Toc in Oss, een van de organisatoren van EK Petanque in 2022 in Den Bosch.

“De baan kan binnen vijf minuten worden opgebouwd”, legt Kersten uit. Wanneer de baan eenmaal ligt, is het grind op de baan en klaar.

De fanatieke jeu-de-bouler Gerard Huggers uit Uden kwam speciaal voor de nieuwe baan naar Berghem. De mobiele baan is volgens hem anders dan een échte jeu-de-boulesbaan, maar het plezier is er voor hem zaterdagmiddag niet minder om.

De mobiele baan reist de komende periode door de regio en kan op verschillende plekken komen te liggen. “Op de Heuvel in Oss zou mooi zijn”, geeft Kersten als voorbeeld.

De échte jeu-de-boulers die in 2022 aan het EK Petanque meedoen zullen niet op de mobiele jeu-de-boulesbanen spelen. De mobiele banen voldoen namelijk niet aan de strenge eisen waar banen aan moeten voldoen.