Eerste nederlaag FC Den Bosch in oefencampagne tegen NAC Breda

FC Den Bosch is er niet in geslaagd NAC Breda te kloppen. De Bredanaars wonnen zaterdagmiddag de oefenwedstrijd met 2-1.

Het besloten oefenduel werd in Zundert gespeeld. Na zes minuten kwam thuisploeg NAC al op 1-0, via Moreno Rutten. De eerste poging van Yassine Azzagari werd nog door een Bosschenaar gekeerd op de doellijn. Jizz Hornkamp kreeg drie kansen op de gelijkmaker. Twee keer keerde doelman Nick Olij de bal. De derde keer was scheepsrecht. In de zeventiende minuut was het 1-1.

Den Bosch zette in de eerste helft hoog druk en gaf NAC weinig ruimte om te voetballen. Na de pauze werd de FC Den Bosch-doelman gewisseld. Wouter van der Steen verving Konrad Sikking. De aanvoerder van Den Bosch werd geklopt door Ralf Seuntjens. De NAC-spits kopte een corner bij de eerste paal binnen.

Na een uur haalde trainer Jack de Gier de tien veldspelers naar de kant en verving ze door een tiental nieuwe. Jochem Scheij kreeg nog een honderd procent kans op de 2-2; maar keeper Olij voorkwam het doelpunt. De bedoeling was dat het duel met publiek in De Vliert zou worden gespeeld, maar omdat het een risicowedstrijd was werd de wedstrijd verplaatst naar Zundert.

FC Den Bosch speelde afgelopen woensdag met 1-1 gelijk tegen Blauw Geel '38 uit Veghel. Woensdag is amateurclub UNA uit Veldhoven de volgende tegenstander van de Bosschenaren in aanloop op de Keuken Kampioen Divisie.