Eerste Nederlanders krijgen tweede vaccinatie in Veghel

Precies drie weken na de start van de vaccinaties tegen COVID-19 in Veghel, wordt woensdagochtend de tweede prik gezet. De ingeënte personen krijgen het vaccin van Pfizer en BioNTech.

Diegenen die vandaag hun tweede dosis vaccin toegediend krijgen, zijn in principe binnen zeven dagen beschermd tegen het coronavirus. De tweede vaccinatieronde loopt landelijk tot en met 5 februari. Hierin  krijgen ruim 40.000 medewerkers van de intensive care, de spoedeisende hulp en ambulancepersoneel een tweede prik. Volgens het coronadashboard van het RIVM zijn er op dit moment 173.000 personen die één vaccinatie hebben gehad.

Uitstel tweede prik

Vorige week is besloten om de tweede prik uit te stellen, om zo het vaccinatieproces  te versnellen. Mensen die vanaf nu een afspraak maken om ingeënt te worden met het vaccin van Pfizer/BioNTech, krijgen hun tweede prik zes weken na de eerste, in plaats van na drie weken.

Sinds de start van de eerste vaccinatieronde heeft de GGD het aantal priklocaties in Noordoost-Brabant uitgebreid. Ook in Oss, Den Bosch en Uden gaat er gevaccineerd worden, onder meer in de Brabanthallen.