Eerste noodwoningen geplaatst in Den Bosch

De eerste van de in totaal 185 noodwoningen in Den Bosch zijn woensdag geplaatst. De eerste prefab-huizen worden neergezet op het voormalige terrein van voetbalvereniging RKJVV.

Wethouder wonen Roy Geers is blij met de komst van de eerste huizen, laat hij weten op Twitter: “Onder zeer hoge tijdsdruk worden vandaag de eerste tijdelijke woningen aan De Fuik geplaatst. Knap staaltje planningswerk en wilskracht van Brabant Wonen en de gemeente ‘s-Hertogenbosch.”

De huisjes zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Daaronder vallen bijvoorbeeld studenten, starters en mensen die een huis zoeken na een echtscheiding of door werk. Het is de bedoeling dat de woningen er dit jaar nog komen.

De huizen kunnen maximaal tien jaar blijven staan. De huisjes komen dus op het voormalige voetbalveld van RKJVV, maar ook op de Meerendonk (naast Minitopia), bij de Vliert (het grasveld bij het stadion) en aan de Aartshertogenlaan op een deel van het grasveld. De Aartshertogenlaan is de volgende locatie waar de huizen worden neergezet.

'Bijdrage aan slaagkans álle woningenzoekenden'
Volgens de gemeente is 60 procent van de woningzoekenden alleenstaand, 20 procent met z’n tweeën en 20 procent met z’n drieën. “Deze tijdelijke woningen voorzien niet alleen in een vraag van de huishoudens die snel op zoek zijn naar een woning (spoedzoekers), maar dragen indirect ook bij het verbeteren van de slaagkansen van álle woningzoekenden”, liet de gemeente eerder weten.

700.000 euro
De gemeente gebruikt 700.000 euro uit het budget voor tijdelijke woningen om de huizen te bouwen. In een brief aan de gemeenteraad wordt bij dat bedrag een kanttekening gemaakt; er is nog geen rekening gehouden met extra kosten voor bijvoorbeeld maatwerk en parkeerplaatsen.

Aan de andere kant wil de gemeente de kosten zo mogelijk drukken door bouwmaterialen te hergebruiken.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen