advertentie Banner Trined

Eerste Osse Wereldburger rolt van de band bij Dalco Food

OSS â Bij Dalco Food in Oss is vandaag de eerste Wereldburger van de band gerold. Bedenker is de 14-jarige Stijn Scholten. Hij zette samen met europarlementariër Lambert van Nistelrooij als eerste zijn tanden in de vegetarische notenburger.

Het allereerste idee was er anderhalf jaar geleden toen het Hooghuis bezig was met het project De Gezonde School. Leerling Stijn Scholten was één van de 180 inzenders die via een app de Sunny Barbecue ontwikkelde: een gezonde en duurzame hamburger. 

Tijdens het Global Goals event kwam zijn burger als winnaar uit de bus. âEn vandaag rolt die hier in Oss van de band, dat is echt zo bijzonderâ, zegt de 14-jarige Scholten. Samen met Dalco Food werkte hij aan de juiste smaak van zijn burger. âHet is nu via de fabriek, maar hij smaakt echt prima.â 
Europarlementariër Lambert van Nistelrooij wil met dit project Agro-Food op de Europese agenda zetten. âEen mooi voorbeeld van wat er door samenwerking allemaal mogelijk isâ, aldus Van Nistelrooij. Wethouder Frank den Brok proefde ook mee en was enthousiast over de bite van de vegaburger. âOss is nu de eerste gemeente die er echt is voor de burgersâ, grapte de wethouder. 
De Wereldburger staat op de kaart bij diverse restaurants in Oss en is te koop voor 3 euro 95. Van elke verkochte burger gaat 25 cent naar de stichting Wereldburger die nog in oprichting is. Doel van de stichting is om jongeren bewust te maken van betere voeding die op den duur werkgelegenheid moet opleveren in de Foodindustrie.

De Kracht van New Business Oss maakt de verdere productie van de Wereldburger mogelijk met een voucher van 20.000 euro die werd overhandigd.