Eerste partijen maken al gebruik van ontmoetingsplein Mellepark; 'Het voelt huiselijk en warm aan'

De sporthal wordt al gretig gebruikt en de eerste kopjes koffie zijn al ingeschonken: maandag werd ontmoetingsplein Mellepark in Uden officieel in gebruik genomen.

Het bruiste maandagochtend al even in het gloednieuwe gemeenschapshuis. In de algemene ruimte kwamen mensen bij elkaar om te kletsen onder het genot van een kopje koffie en in sporthal begonnen leerlingen van basisschool De Camelot en de Vlonder de week met gymles.

"Het is super mooi. Alles is nieuw", zegt gymdocent Britt van Hooff van De Vlonder. "De kinderen kunnen vooruit. Het is perfect nu." Volgens haar was sporthal Germenzeel, waar ze haar klas eerder gymles gaf, echt te oud geworden.

Daarnaast biedt de zaal attributen zoals een klimnet, touwen en een wandrek. In de vorige gymzaal waren deze er niet. "We hebben hier nu wat meer mogelijkheden", aldus Van Hooff.

(Tekst loopt verder onder video)


Ook José van Genugten van welzijnsorganisatie ONS Welzijn is maandag tevreden. "Ik vind het een geweldig pand. Het is al ingericht en voelt nu huiselijk en warm aan." Samen met haar collega's zet Van Genugten zich in om een gezellige huiskamersfeer te creëren waarin elke Udenaar zich thuis voelt.

Wij willen dat het ontmoetingsplein gaat leven en gaat bruisen

• José van Genugten

"Wij willen ervoor zorgen dat het ontmoetingsplein gaat leven en bruisen. Daar willen wij ook de bewoners bij betrekken zodat het echt een ontmoetingsplein voor bewoners wordt", zegt Van Genugten.

Een belangrijke stap werd maandagochtend al gezet, want vanaf dat moment zij Udenaren welkom voor een kopje koffie of een ander drankje. "Mensen kunnen nu al langs komen, maar vol is vol. Op dit moment mogen er maximaal vijftig mensen binnen."

Na de zomervakantie trekken de basisscholen De Camelot en De Palster en kinderopvang Kanteel in het gebouw. In het weekend van 9 oktober volgt de officiële opening met een feest.