Eerste regenboogbankje onthuld in Den Bosch

Vier bankjes in kleuren van de regenboog moeten het regenboogpad bij het station in Den Bosch gaan vervangen. De eerste is woensdag onthuld.

Het meubelstuk staat op de brug Havensingel-Stationsweg. Wie de stad bezoekt en vanaf het station de stad in wandelt, kan het bankje niet over het hoofd zien. “Den Bosch is een gastvrije gemeente waar plek is voor iedereen”, zegt wethouder Mike van der Geld, die de onthulling verricht. “Die boodschap willen wij graag uitdragen en daarom heeft het bankje deze prominente plek gekregen.”

Dylan van der Wal maakte het ontwerp: “Het zijn vijf personen die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn”, vertelt hij erover. “Hiermee wil ik laten zien dat het niet uitmaakt wat je geslacht of geaardheid is.”

Tekst gaat verder onder de video.

Vijf medewerkers van Weener XL maakten de bank af. Een pittige klus volgens Bianca van den Bosch-Alders: “We werkten met heel veel verschillende kleuren en vormen. Wel een uitdaging!”

Van der Wal heeft dan wel het ontwerp bedacht, maar was woensdagochtend verrast door de uitvoering. “In de werkelijkheid ziet het er heel anders uit dan digitaal. Heel gaaf.”

Volgens Van der Geld komen er nog drie regenboogbankjes bij. Op welke plaatsen in de stad, is nog niet bekend.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen