advertentie Banner SP Website

Eerste schop de grond in voor nieuwe brandweerkazerne Uden

Na jaren van discussie en uitstel is de eerste schop nu dan eindelijk de grond in voor de nieuwe brandweerkazerne in Uden. Deze week is gestart met het uitgraven van de grond op de nieuwe locatie aan de Udenseweg.

De bouw heeft flink wat vertraging opgelopen, omdat er veel discussie was tussen de gemeente en de veiligheidsregio over de functie, het gebruik en locatie van de kazerne. Eigenlijk had de nieuwe kazerne er in 2018 al moeten staan, waarna dat opgeschort werd tot juni vorig jaar en uiteindelijk opnieuw werd uitgesteld.

Artikel gaat verder onder de video 

Aanstaande maandag gaat de bouw definitief starten en wordt er een begin gemaakt met de fundering. De bovenste verdieping is vervolgens half februari aan de beurt. Er komt onder meer plek voor twee blusvoertuigen, een waterwagen, een ladderwagen, een dienstbus en meerdere kleine regiotaken. Daarnaast komt er een oefenplaat voor oefeningen buiten.

Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe uitvalsbasis van de brandweer in Uden begin augustus klaar. Op 6 september zal het brandweercorps er dan in trekken.