Eerste stap voor renovatieproject Luciakerk in Ravenstein

In Ravenstein is een belangrijke stap gezet voor de renovatie en restauratie van de Luciakerk. Het bureau Hylkema Erfgoed Advies en Ontwerp gaat dat proces begeleiden.

Deze week is daarvoor een overeenkomst gesloten met Stichting Anna Lucia Ravenstein, die het kerkgebouw in beheer heeft. De grote opknapbeurt is nodig om later op een veilige manier activiteiten te kunnen houden in het kerkgebouw.

“Het casco-gebouw stabiel maken voor de toekomst heeft prioriteit. Daarin wordt het noodzakelijke en achterstallige onderhoud meegenomen. Alleen zo kunnen we dit monument voor Ravenstein behouden”, zo laat de stichting weten. Hylkema Erfgoed is gespecialiseerd in monumentenzorg, herontwikkeling en architectuur. Ze waren eerder actief bij Smederij Verhoeven in Ravenstein maar bijvoorbeeld ook bij Paleis Soestdijk.

Commerciële activiteiten

Stichting Anna Lucia Ravenstein wil in de toekomst commerciële activiteiten gaan ontplooien in het gebouw. Die moeten jaarlijks 50.000 euro opleveren om de kerk in stand te houden en te exploiteren. Daarnaast moet er ook ruimte blijven voor religie, spiritualiteit, doop-, trouw- en rouwbijeenkomsten. Het benodigde geld voor de renovatie en restauratie wil de beheerstichting bij elkaar krijgen via giften en subsidies.