advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eerste steen voor herontwikkeling Jamfabriek Den Bosch

Met het leggen van de eerste steen is woensdag in Den Bosch het startschot gegeven voor de herontwikkeling van het gebouw van de Jamfabriek.

De symbolische handeling werd uitgevoerd door wethouder Jan Hoskam en directeur Maurice Horsten van de Bossche Investerings Maatschappij (BIM). Op de locatie aan de Helftheuvelweg werd vroeger nog echt jam gemaakt. Sinds 2015 biedt het onderdak aan verschillende bedrijven die allemaal iets met voeding te maken hebben. De opknapbeurt, verduurzaming en uitbreiding van het gebouw biedt straks ruimte aan zo’n 40 bedrijven. 

Wethouder Jan Hoskam: “Met de ingezette verbouwing van Jamfabriek heeft de BIM een start gemaakt met de ontwikkeling van een agrifoodcluster. Met zowel starters, doorgroeiers en volwassen bedrijven actief in de agrifood. Met het thematiseren van bedrijfspanden en het vormen van bijpassende communities levert de BIM een zeer belangrijke bijdrage aan ons lokaal én het regionaal economisch beleid.” 

Werken via ‘communities’

Directeur Maurice Horsten van BIM noemt de Jamfabriek een goed voorbeeld van het werken via ‘communities’: “De kracht van de BIM is het thematiseren van bedrijfspanden waarbij communities worden ontwikkeld. In alle communities komen onze vier strategische pijlers huisvesten, participeren, verbinden en ondersteunen goed tot hun recht in dynamische, innovatieve ecosystemen waarin ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden rondom een economisch thema samenwerken.” 

De opzet van ‘Jamfabriek 2.0’ trekt in ieder geval al flink wat aandacht, zegt community manager Kim Helmer: “De aanvragen stromen binnen. Het begint aardig vol te raken. We kijken uit naar het einde van het tweede kwartaal van 2021, het moment dat we alle bedrijven de sleutel van hun ruimte kunnen geven en de deuren kunnen openen van de nieuwe Jamfabriek.”