advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

‘Eerste steen’ voor nieuw hoofdkantoor sportploeg Jumbo-Visma in Den Bosch

Team Jumbo-Visma heeft donderdag het officiële startschot gegeven voor de bouw van haar nieuwe hoofdkwartier in Den Bosch. De zogeheten Service Course van de sportploeg wordt gebouwd op bedrijvenpark De Brand.

Het bestaat uit 1400 m2 bedrijfshal en 2600 m2 kantoorruimte. Het is daarmee een stuk groter dan het huidige onderkomen, dat ook in Den Bosch staat. Via de nieuwe Service Course moet de complete sportploeg ondersteund worden, dus zowel de schaatsers als de wielrenners. De verhuizing van de oude naar de nieuwe locatie staat gepland voor medio 2021.

De Bossche wethouder Jan Hoskam is blij dat Team Jumbo-Visma in zijn stad aanwezig blijft: “Het is fantastisch dat de basis voor de wereldprestaties van de sporters van Jumbo-Visma hier in onze gemeente wordt gelegd. Mede door medewerkers uit de buurt en de regio. Met de groei van de Service Course neemt de werkgelegenheid nog meer toe. Daarnaast sluit een aantal activiteiten heel goed aan op Den Bosch als datastad. Want als ergens de toepassing van data volop in ontwikkeling is, dan is het wel in de sportwereld.”