advertentie Banner SNLR.nl

Eigen thuisbezorg-website voor Udense horeca in coronatijd

Alle cafés en restaurants in Uden die de komende tijd thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden maaltijden af te halen, zijn vanaf nu gebundeld op een nieuwe website. 

"Toen bekend werd dat de horeca moest sluiten, dachten we meteen aan de lokale restaurants die het zwaar gaan krijgen", vertelt initiatiefnemer Sam Wassenberg. "Veel mensen kennen de pizza's van Domino's wel, maar zorg maar eens bekendheid te krijgen voor die kleine ondernemers." 

Thuisbezorgd
En dus bedacht hij samen met Robin Walk om een overzicht te maken van alle restaurants die in Uden bezorgen of afhalen en daarbij te linken naar de websites. “Die kleine zaken zijn nu zelf nog zoekende naar hoe en welke maaltijden ze kunnen bezorgen en dan is het voor hen makkelijker om dat op hun eigen site of social media aan te bieden, dan via Thuisbezorgd.nl." 

Udenaren kunnen ook hun steentje bijdragen


Daarnaast betalen restaurants bij het bekende bezorgplatform commissies, die kunnen oplopen tot 17 procent per bestelling. Volgens Wassenberg hebben ondernemers het in deze tijd al zwaar genoeg en daarom kunnen ze hun bedrijf op deze website volledig gratis aanmelden. "We hopen dat de Udenaren ook beseffen dat ze hiermee hun steentje bij kunnen dragen. Op deze manier worden de restaurants geholpen en daarnaast kunnen mensen alsnog lekker uit eten, maar dan thuis."

Restaurants in Oss en Veghel
Tot nu toe hebben dertig restaurants in Uden zich bij de website aangesloten en er komen iedere dag meer bedrijven bij. De initiatiefnemers willen het platform dan ook uitbreiden. "Als restaurants in omliggende plaatsen zoals Veghel of Oss zich geroepen voelen, mogen die zich ook aanmelden. Nu hebben we nog één algemene pagina, maar als dat gebeurt gaan we menu's maken, zodat er per dorp gefilterd kan worden."  

Horeca betalen soms duizenden euro's aan Thuisbezorgd

• Patrick Reijnen - horecabezorgen.nl

Meer initiatieven
Naast thuisrestaurants.com, zijn er meer Udense initiatiefnemers die de horeca in het dorp een warm hart toedragen. Voor restaurants die zelf nog geen bestelfunctie hebben, bedachten ondernemers Dylan de Jonge en Patrick Reijnen een systeem zonder commissies. "Horeca betalen soms duizenden euro's per maand aan bedrijven als Thuisbezorgd en dat is belachelijk", vertelt Patrick Reijnen. "Wij sluiten het systeem binnen 48 uur aan en brengen geen commissies per bestelling in rekening. Restaurants betalen enkel installatiekosten en om ze voor nu uit de brand te helpen smeren we een deel van die kosten uit over de maanden."