advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eigenaar Empelse trimsalon stuurt brandbrief naar Tweede Kamer

Kelly Janssen, eigenaar van Kelly’s Trimsalon in Empel, stuurde een open brief naar de Tweede kamer om hondentrimsalons weer te openen. Nu vallen de salons nog onder niet-essentiële bedrijven. Daardoor zit Janssen al sinds half december noodgedwongen thuis.

In een normale week is Janssen 32 uur aan het werk in haar trimsalon en heeft ze twee stagiairs die haar helpen. Nu kan ze alleen haar eigen hond verzorgen. Omdat ze sinds kort samenwoont en er voor overheidssteun gekeken wordt naar gezamenlijke inkomen, en omdat de trimsalon een zaak aan huis is, valt ze buiten de regeling. Daarom schreef zij een brandbrief aan de tweede kamer.

(Tekst loopt door onder de video)

“De zin in de eerste toespraak: ‘Ondernemers wij laten u niet in de steek’, gaat vandaag door mijn hoofd en daarbij de vraag: ‘Wat ben ik dan’. Het voelt net als bij veel reclames. Lees de kleine letters. Er zijn altijd mensen die het zwaarder hebben. Met gezondheid en deze pandemie maar helaas vallen er ook mensen buiten de boot. Ik kan niet in de portemonnee kijken van de regering maar wel in mijn eigen financiële situatie en die ziet er niet rooskleurig uit. ‘Wij laten u niet in steek ondernemers.’ Nou dat voel ik dus wel en met mij vele anderen.”

Ook voor de dieren

Niet alleen voor Janssen is het belangrijk dat de trimsalons weer open te gaan. “Het is medisch heel belangrijk dat honden getrimd worden. Als dat niet gebeurt, dan is er een kans dat een hond heel veel klitten krijgt. Daaronder kunnen wondjes ontstaan. Nagels kunnen ingroeien. Als ze niet op tijd worden uitgeplukt, kunnen er ontstekingen ontstaan. Het is voor dierenwelzijn zeker belangrijk dat de salons weer open gaan”, zegt Janssen.