sportcentrumberghem.nl

Eigenaar Sportcentrum Berghem bezint zich op de toekomst

Sportcentrum Berghem gaat niet op korte termijn plaatsmaken voor woningbouw al is het in de toekomst wel een optie. Eigenaar Marian van Zutphen is eerst op zoek naar een nieuwe compagnon of investeerder voor het sportcentrum en fitnessclub Four2Go.

Van Zutphen zegt dat als reactie op verhalen die de laatste weken rondgaan in het dorp. Volgens haar wordt het een te zware klus om alles in haar eentje te runnen. “Ik heb gewoon iemand nodig die het samen met mij wil gaan doen of een nieuwe partij die het zelf wil gaan doen. Het kost me nu zo’n 80 uur in de week en dat gaat dan vroeg of laat toch een keer verkeerd”, zo legt Van Zutphen uit. “Bij de fitnessclub zijn vanwege corona verschillende mensen vertrokken en dat krijg je dan toch ook op je bordje. En dat moet je niet alleen bij jezelf willen houden.”

Toekomst nog onzeker

Er wordt dus gekeken naar oplossingen en er lopen momenteel gesprekken met mogelijke geïnteresseerden. “Dat hou ik wel nog even onder de hoed, want dat is nog te pril”, zegt Van Zutphen. Haar eigen rol in de toekomst is ook nog niet duidelijk. Ze weet nog niet óf en hoe ze een rol blijft spelen op het sportcentrum aan de Osseweg. Dat hangt er vanaf welke partner er uiteindelijk uit de bus komt: “Ik hou alle kanten nog open, en ik hou overal rekening mee.”

Op korte termijn is er volgens Van Zutphen geen sprake van dat het sportcentrum wordt opgedoekt en dat er woningen gaan komen op het terrein. Wel weet ze dat er een projectontwikkelaar geïnteresseerd is en dat die ook al bij de gemeente geïnformeerd heeft naar de mogelijkheden. “Ik ga er vanuit dat het sport blijft op het terrein, maar het kan zomaar zijn dat het op termijn uiteindelijk toch iets van woningbouw kan gaan worden. Ik sluit het niet uit, laat ik het zo zeggen.”