Eigenaren Café Boetje willen horecazaak openen in nieuwbouwcomplex Raadhuys

Boet van Dijk en Laura van Erp, eigenaren van Café Boetje in Geffen, willen een horecazaak openen op de plek van het voormalige gemeentehuis. In het voorjaar van 2023 moet de nieuwe zaak worden geopend.

De lunchroom komt te zitten in het nieuwbouwcomplex Raadhuys. Vorig jaar werd bekend dat het Geffense bouwbedrijf Van Wanrooij hiermee aan de slag gaat.

Volgens Laura van Erp wilde de gemeente graag dat er onderin het pand een horecazaak zou komen. “Dit zagen wij wel zitten en daarom zijn we in gesprek gegaan met Van Wanrooij”, vertelt Van Erp. “Het is nog niet helemaal honderd procent zeker dat het doorgaat, want de handtekeningen zijn nog niet gezet. Dit omdat de financiën nog niet rond zijn, maar dat moet goedkomen”, aldus de eigenaresse.

Het moet helemaal van deze tijd worden

• Laura van Erp, eigenaresse

De nieuwe horecazaak moet een lunchroom worden waar gasten een kopje koffie kunnen drinken, een lekker broodje kunnen eten en waar mensen gezellig kunnen borrelen. “Het moet helemaal van deze tijd worden.” Iets wat Café Boetje volgens haar niet meer is. “Een bruine kroeg wordt steeds minder populair. Vandaar dat we zin hebben in deze nieuwe uitdaging.”

Hun café aan de Dorpsstraat staat alweer een tijdje te koop. “Het zou heel fijn zijn als er een koper komt. Zo lang dat niet gebeurt, kijken we of we het eventueel nog kunnen combineren”, vertelt Van Erp.

IJssalon 
Afgelopen april opende de eigenaren ook al een nieuwe ijssalon bij de ingang van het café. “Dat loopt momenteel heel goed en daar willen we zeker nog mee doorgaan.”