advertentie Banner Trined

Eigenaren varkenswinkel roepen boeren op weg te blijven van protest

Vreedzaam, met respect voor elkaar en zonder confrontaties, zo hopen zowel dierenactivist Robbert van Haaften als de eigenaren van varkenswinkel Oijnk! in Veghel dat het protest zaterdag verloopt. Ze gingen donderdag alvast met elkaar in gesprek.

De groep Direct Action Everywhere demonstreert zaterdag tegen de pas geopende winkel. Eigenaren en varkenshouders Miriam en Marcel Berkvens verkopen daar bijna alles van het varken, maar achter die vrolijke varkenssnuitjes gaat volgens de dierenliefhebbers veel leed schuil. 

Tijdens opnames van Dtv bij de varkenswinkel ging de initiatiefnemer van de actie, Robbert van Haaften met de eigenaren van de winkel in gesprek. Beiden waren het erover eens dat het een protest moet worden dat rustig verloopt. "Wij zijn altijd vredig en staan daar ook voor. We verwachten wel dat er mensen zullen komen uit de veesector en hopen dat die respect zullen hebben voor ons." Miriam Berkvens zegt daar hetzelfde in te staan: "We hebben de ZLTO ook laten weten dat boeren het niet moeten komen opzoeken en ze de tractoren anders thuis moeten laten, want dat we dat niet willen."