advertentie Banner SNLR.nl

Eind aan zestig jaar huisartsenzorg op 't Dorp in Heesch

Met de verhuizing naar het gezondheidscentrum aan de Cereslaan maandag, komt er einde aan zestig jaar huisartsenzorg op 't Dorp in Heesch.

Dat zegt Annemieke Boellaard. Ze is reizigersgeneeskundige en praktijkmanager in huisartsenpraktijk Van Cruchten aan 't Dorp waar haar man huisarts is.

Vandaag wordt er ingepakt en dan sluit de praktijk daar de deuren. "Wij zitten hier twintig jaar en hiervoor zat er ook al veertig jaar een huisarts. Dat is nu afgelopen en ik moet zeggen dat ik best emotioneel was bij het inpakken."

'Met de tijd mee'
De praktijk komt, samen met nog twee andere huisartsenpraktijken, in Gezondheidscentrum Cereslaan in het voormalige Rabobankgebouw. Ook een tandarts, apotheek en andere zorgverleners nemen daar hun intrek na een flinke verbouwing. "Je moet mee met de tijd en met elkaar kunnen we de zorg naar een hoger plan trekken", vindt Boellaard. "We krijgen steeds meer taken en die kun je in een praktijk uit 1959 niet meer goed uitoefenen."

Rare tijd
Door het coronavirus loopt alles anders dan oorspronkelijk gepland. "Het is een rare tijd, normaal zouden we er met alle huurders iets feestelijks van hebben gemaakt. Dat is absoluut ongepast deze tijd dus we beginnen maandag met stille trom."

Gezondheidscentrum Cereslaan opent maandag 23 maart, maar van een normaal spreekuur is even geen sprake.  "Patiënten kunnen alleen bellen met de assistente en komen hier zo min mogelijk om verspreiding van het virus te voorkomen", aldus Annemieke Boellaard.

Hoogrisico-spreekuur
"Er is iedere middag een besloten 'hoogrisico-spreekuur' dat we samen doen met alle praktijken uit Heesch en Nistelrode. Dat is alleen voor mensen die door hun eigen huisarts zijn doorverwezen. De patiënt wacht in de auto om andere patiënten te ontlopen, ze komen één voor één en wij kijken dan of ze thuis kunnen blijven of naar het ziekenhuis moeten."