advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eind van de dag komen de Moderna vaccins Oss binnen

De vaccins van Moderna, tegen het coronavirus, komen aan het eind van de maandag binnen bij Movianto in Oss. Het Osse bedrijf staat klaar om de nieuwe vaccins te ontvangen.

Woensdag werd het vaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap en vandaag komen de vaccins naar Movianto in Oss. Het is na het vaccin van BioNTech/Pfizer het tweede vaccin dat Europa is binnengekomen.

Movianto verwacht de vaccins aan het einde van de dag te ontvangen. Daarna zal het Osse bedrijf in overleg met het RIVM bekijken hoe en wanneer de vaccins verspreid zullen worden naar vaccinatielocaties in Nederland. In totaal komen er ruim 6 miljoen vaccins van Moderna naar Nederland. De eerste levering wordt geschat op zo'n 400.000 doses.

55 graden warmer

Voor Movianto geldt dat zij voor de Moderna vaccins een iets andere aanpak moeten hanteren dan voor de BioNTech/Pfizer vaccins. Die laatstgenoemde staan in vriezers die zijn afgesteld op een temperatuur van -75 graden Celsius. Voor de nieuwe vaccins kan de temperatuur iets omhoog; die blijven namelijk goed bij een temperatuur van -20 graden Celsius.