advertentie Banner SNLR.nl

Eindbedrag Swim to Fight Cancer Den Bosch: 525.189 euro

Deelnemers aan Swim to Fight Cancer in Den Bosch hebben met hun prestatie ruim 525.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Nooit eerder was het eindbedrag zo hoog.

Het zwemevenement vond voor de vierde keer plaats in Den Bosch. “Ik ben ontzettend trots”, zegt voorzitter Marc Lammers na afloop. “Je hoor zoveel mooie verhalen van mensen. Iedereen zwemt voor iemand. Als je dan zo’n mooi groot bedrag ophaalt, zelfs een record, is dat extra indrukwekkend.”

Den Bosch begon in 2014 met dit tweejaarlijkse evenement en inmiddels wordt Swim to Fight Cancer in veertien steden gehouden. Tijdens eerdere Bossche edities werd er voor ongeveer een half miljoen gedoneerd. Lammers: “Het gaat om het totaalbedrag. Met de andere edities van de Swim erbij, halen we bijna drie miljoen op. Maar Den Bosch doet het goed: het is een gulle stad, zeker als je kijkt naar andere evenementen waar geld opgehaald wordt voor het KWF.”

Er was heel veel publiek en het water was niet koud, zelfs lekker

• Marc Lammers - Voorzitter Swim to Fight Cancer

De voorzitter beet zelf het spits af: als een van de eersten zwom hij de twee kilometer van de Groote Hekel naar de finish bij Bolwerk Sint-Jan. “Dat was superleuk om te doen. Er was heel veel publiek en het water was niet koud, zelfs lekker.”

Het bedrag gaat naar zes jonge artsen die op een nieuwe manier onderzoek doen naar de bestrijding van kanker. De komende twee weken kan er nog gedoneerd worden. Lammers: “We hopen het bedrag naar zes ton te kunnen brengen." De volgende editie van Swim to Fight Cancer is in 2021.