advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Einde aan zegereeks TOP Oss op bezoek bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft TOP Oss verslagen. Na vijf overwinningen op een rij stokt de reeks overwinningen. Doelman Bo Geens was de man van de wedstrijd met prachtige reddingen, maar hij veroorzaakte ook een strafschop waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel (1-0).

De wedstrijd stond oorspronkelijk voor afgelopen vrijdagavond gepland. Maar door een hoop coronagevallen bij Go Ahead Eagles kreeg de club dispensatie en werd de wedstrijd verplaatst. Een aantal van de spelers die op vrijdag afwezig zouden zijn, waren er zondag wel bij. Bij TOP Oss viel op dat Philippe Rommens en Ruben Roosken terugkeerden van een blessure en op de bank zaten. TOP kon met zes overwinningen op rij een clubrecord vestigen.

Aanpassen

De kijker van ESPN moest zich aanpassen nadat eerder Ajax-PSV werd uitgezonden. De eerste helft typeert zich als slordig, aan beide kanten. Van de twee ploegen was TOP nog het meest gevaarlijk, met een aantal pogingen van afstand van Dean Guezen en Kyvon Leidsman die af had kunnen ronden, maar de bal te lichtjes raakte. Na een halfuur viel de uitstekend spelende rechtsback Trevor David geblesseerd uit. Joshua Sanches verving hem. Sanches speelde in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-1) ook op deze positie.

Uitstekende reddingen en een foutje

De tweede helft werd wat aantrekkelijker om naar te kijken. Allereerst werd een mooie vrije trap van Guezen uit de korte hoek getikt door Go Ahead-doelman Jay Gorter. Aan de overzijde was Sam Hendriks dichtbij, ware het niet dat Bo Geens een uitstekende redding in huis had. De Belgische keeper moest nog twee keer uitblinken. De vierde keer was hij minder gelukkig. Geens blokte een aanvaller van Go Ahead met een tackle met de benen vooruit. Hij raakte ook voor een gedeelte de bal, maar vooral de man uit Deventer. Trainer Klaas Wels ging tekeer langs de lijn in de richting van zijn spelers, die het in één moment helemaal weggaven. Vanaf elf meter besliste Jeroen Veldmate het duel. Hij schoot de strafschop rechtdoor, het doel in.

TOP mist door de nederlaag de directe aansluiting met het linkerrijtje. Volgende week zondag ontvangen de Ossenaren Telstar.