Eindelijk groen licht voor Aldi in Reek

Na een lange juridische procedure is er eindelijk groen licht gekomen voor de tijdelijke vestiging van een Aldi-supermarkt aan de Mgr. Borretstraat in Reek.

De gemeente Landerd laat weten dat alle beroepschriften zijn ingetrokken in de aanloop naar een zitting van de rechtbank op 15 juni. Daarmee is de omgevingsvergunning die de gemeente aan Aldi had verleend onherroepelijk geworden.

Wethouder Hans Vereijken van Landerd is blij dat er nu duidelijkheid is gekomen: “Het was een lange procedure maar uiteindelijk zijn alle beroepschriften tegen de bouw van de Aldi in Reek ingetrokken. De aanpassing van het B&W besluit, om de tijdelijke vestiging van de Aldi te verkorten van 10 naar 5 jaar heeft hiertoe bijgedragen. Ook de inspanning van alle betrokken partijen, inwoners, werkgroep Aldi Reek en gemeente hebben tot dit mooie resultaat geleid. Hiermee is een belangrijk onderdeel van het coalitieakkoord gerealiseerd en krijgt Reek haar langverwachte supermarkt.”

Het heeft allemaal zo lang geduurd omdat andere supermarktbedrijven grote bezwaren hadden tegen de komst van een Aldi in het buitengebied van Landerd. Inwoners van Reek zaten juist te springen om een supermarkt dicht in de buurt. Uiteindelijk is besloten dat de Aldi niet tien, maar vijf jaar blijft staan en dat de locatie daarna weer een weiland wordt.