advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Eindelijk weer zege voor FC Den Bosch: 3-0 tegen Jong FC Utrecht

Na 20 wedstrijden zonder zege was er vrijdagavond eindelijk weer een driepunter voor FC Den Bosch. In De Vliert werd tegenstander Jong FC Utrecht met 3-0 verslagen.

Het duel begon voor FC Den Bosch met een tegenvaller toen Ringo Meerveld al na vier minuten naar de kant werd gehaald. Hij was al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen en moest dus snel de strijd staken. De Bosschenaren lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en trokken meteen het initiatief naar zich toe. Na 7 minuten kwamen er twee kansen vlak na elkaar. De weer in de basis begonnen topscorer  Jizz Hornkamp kwam er net niet bij toen de Utrechtse doelman een bal niet onder controle kreeg. En meteen daarop knalde Paco van Moorsel de bal van afstand op de keeper. 

In de 20e minuut drukte FC Den Bosch het overwicht uit in een doelpunt. Bij een aanval kreeg Hornkamp de bal min of meer toevallig voor de voeten en hij haalde direct uit: 1-0 voor de thuisploeg. Kort daarna claimde Hornkamp een strafschop toen zijn kopbal op de arm van een verdediger terechtkwam, maar scheidsrechter Vos zag er niets in.

Hornkamp er weer af

Jong FC Utrecht begon de tweede helft met enkele doelpogingen maar zonder veel gevaar. Kort daarop een tegenvaller voor FC Den Bosch dat doelpuntenmaker Jizz Hornkamp met een nieuwe blessure van het veld zag  gaan. Ook Roy Kuijpers werd gewisseld. Ryan Trotman en Sebastiaan van Bakel kwamen voor hen in het veld. De beste kansen in de tweede helft waren aanvankelijk voor Jong FC Utrecht. Kluivert kopte van dichtbij naast het doel en Wouter van der Steen moest in actie komen na een goede inzet van Mallahi. 

De bevrijdende tweede treffer voor FC Den Bosch kwam in de 85e minuut. Romano Postema werd de diepte ingestuurd door Soares Fonseca en passeerde beheerst doelman Nijhuis. In de laatste minuut werd het ook nog 3-0. Ryan Trotman werkte de rebound binnen nadat Jorn van Hedel van afstand op de doelman had geschoten. De Bossche zege was de eerste overwinning sinds 22 september vorig jaar en de opluchting was na afloop dan ook groot bij spelers en technische staf.