advertentie Banner SNLR.nl

Ellie en Bart zijn het boerenbruidspaar van Krullendonk

HEESCH - Ellie van Sina van Driekske den Hulteren en Bart van Driek van Han Driek Keese worden op carnavalsmaandag (12 februari) met elkaar in 'd'n onecht' verbonden. Tijdens de Boerenbruiloft is er dit jaar weer een veiling.

Het paar, dat vroeger in het echt ook nog even verkering heeft gehad, wordt met een ouderwetse kar met paard bij Ellie thuis opgehaald, waarna het geheel in boerenkledij gehulde gezelschap door de straten van Heesch naar ât Tunneke vertrekt. Dit onder begeleiding van de Blue Band. Vervolgens zal het paar omstreeks 14.30 uur worden getrouwd door pastoor Marco Nelissen en daarna kan het feest losbarsten met het muzikale duo Pal en Hanz.

Veiling
Ook dit jaar wordt er tijdens de Boerenbruiloft een veiling gehouden. Er worden verschillende eetbare items geveild en een aantal grotere items, waarvoor onder andere coverband the Velvet Roses haar medewerking heeft toegezegd. De winst uit de opbrengsten gaat jaarlijks naar een goed doel, gekozen door het Boerenbruidspaar. Dit jaar is dat 'Bijzonder Talent', een dagbesteding in Heesch, waar medewerkers met een beperking de kans krijgen om met hun eigen talenten op hun eigen tempo zinvol bezig te zijn. De man die het geld voor dit doel uit de broekzakken hamert is veilingmeester Bertje van Hoek.