Emoties over uitbreiding bouwbedrijf Geffen

Dat buurtbewoners de uitbreiding van bouwbedrijf Van Schijndel in Geffen niet zien zitten, werd donderdagavond nog eens duidelijk.

In een commissievergadering liet Jan Molenaar als inspreker in keiharde taal weten zich bedrogen te voelen door wethouder Johan van der Schoot. De manier waarop Molenaar de wethouder aanviel werd door de commissieleden trouwens niet gewaardeerd.

Alle commotie gaat over een uitbreiding van bouwbedrijf Van Schijndel waar al jaren over wordt gediscussieerd. Omwonenden zijn bang voor meer overlast en meer verkeersbewegingen op de Bredeweg en stapten zelfs al naar de Raad van State. Daarop moest het college het plan voor een nieuwe bouwhal op twee punten aanpassen.

De raad gaat in meerderheid akkoord met het plan dat er nu ligt. GroenLinks en SP willen wel eerst meer duidelijkheid over hoe het nu precies zit met het aantal verkeersbewegingen dat na de uitbreiding ontstaat.

Wethouder Van der Schoot zei dat hij niet verwacht met de omwonenden nog tot overeenstemming te komen en denkt dat hij uiteindelijk ook met dit nieuwe plan weer bij de Raad van State terechtkomt.

advertentie

Lees ook deze artikelen