Empelse Djensy Voets gaat ondanks gebroken enkel alsnog de Alpe d'Huez op
Ieder jaar reizen er duizenden Nederlanders richting de Alpen om geld op te halen voor de behandeling en onderzoek naar kanker tijdens de Alpe d'HuZes. Zo ook de Empelse Djensy Voets, die met haar groep geld ophaalt voor Stichting BreiBoezem. Voor Voets wordt de route een stuk lastiger doordat ze twee weken geleden haar enkel brak. Een 'kniestep' moet oplossing bieden.
"Toen ik mijn enkel brak tijdens het voetballen was het eerste wat ik dacht: 'daar gaat de Alpe d'HuZes. Toen ben ik gaan zoeken en uiteindelijk kwam ik bij de kniestep uit," vertelt Voets via een videoverbinding vanuit Frankrijk. De kniestep is een speciale step met een verhoogde plank, waar je met je knie op kan zitten. Deze step moet ervoor zorgen dat Voets de top van de berg haalt: "Ik heb de hele dag, dus ik ga hoe dan ook boven komen, het maakt mij niet uit hoe snel." Donderdag gaan de deelnemers één, of meerdere malen de berg op en af.
(Tekst loopt verder onder de video)
BreiBoezem
Samen met haar groep haalt Voets geld op voor Stichting BreiBoezem. Dit is een stichting die gebreide borstprotheses maakt. Onder andere de moeder van Voets is erg betrokken bij de stichting: "Toen mijn moeder vijf jaar geleden voor het eerst de diagnose borstkanker kreeg, is ze bij de stichting terecht gekomen. Ik ben vanaf december ook meer betrokken bij de stichting, omdat mijn moeder helaas voor een tweede keer borstkanker heeft." De stichting heeft momenteel al meer dan 18.000 euro opgehaald via de eigen donatiepagina. "We zijn er al 3 jaar mee bezig, laatst hebben we met Moederdag appelflappen verkocht bij de PLUS in Empel, toen hebben we ook een mooi bedrag gedoneerd gekregen." Voets zal ook nog met een grote BreiBoezem op haar rug de berg op gaat vol met foto's en kaartjes van mensen die te maken hebben gehad met kanker.
Motivatie komt de groep niet te kort: "Mijn moeder kan helaas niet meelopen, maar ze is er wel bij als verzorger, dus ze is net zo belangrijk als de rest." Volgens mede-teamgenoot Sandra de Groot heerst er in de Alpen een grote saamhorigheid: "Iedereen hier heeft wel op een manier te maken gehad met kanker, en dat merk je ook. Het voelt als een grote eenheid en ik weet ook zeker dat morgen bij de klim iedereen elkaar zal helpen en aanmoedigen."