advertentie Banner Trined

Empelse stichting Kumbatio zamelt bijna 15.000 euro in voor Keniaanse kinderen

De virtuele sponsoractie van stichting Kumbatio uit Empel heeft een bedrag van 14.727 euro opgeleverd voor het Kiota Children's Support Center in het Keniaanse Thika.

Oprichtster Yvette Boltze uit Empel zet zich al tien jaar in om deze kinderen een betere toekomst te geven. Het tienjarig jubileum was reden voor deze sportieve sponsorreis. Onder de noemer Walk with Kumbatia konden de 48 deelnemers op eigen gelegenheid een afstand lopen, hardlopen of fietsen.

"Het idee was om in het jaar dat de stichting tien jaar bestaat in totaal 10.000 kilometer af te leggen en minimaal 10.000 euro in te zamelen", vertelt Yvette Boltze . "We zijn op 10 augustus gestart en zaten na een maand op 8725 kilometer. Dit vonden de meeste deelnemers jammer en daarom zijn we doorgegaan tot we de 10.000 kilometer hadden bereikt en bij ons doel waren: het kindercentrum in Thika."

Het resultaat was een bedrag van bijna 15.000 euro, bedoeld voor onderwijs en voedsel voor de kinderen van het Kiota Children's Support Center.