Empelse buurt kampt met jeugdoverlast

Een groep van zo'n vijftien jongeren zorgt voor overlast in de omgeving van de Burgemeesters Godschalxstraat in Empel.

Het gaat om het weghalen van spullen uit tuinen, het schoppen tegen spiegels van auto's en bedreigingen.

Afgelopen weekend heeft een buurtbewoonster die verhaal ging halen bij de groep een klap gekregen. "Ze hebben spullen van m'n oprit weggehaald en daar moeten ze vanaf blijven. Ik ben naar buiten gegaan waar ze ons uit stonden te dagen", vertelt de betreffende buurtbewoonster die liever anoniem blijft. "Ze riepen: je kunt ons toch niet slaan want we zijn minderjarig en mijn man werd uitgemaakt voor kankerhomo en voordat ik het wist kreeg ik een klap op mijn mond waardoor mijn tanden nu loszitten."

De vrouw heeft het incident gemeld bij de politie en gaat dinsdag officieel aangifte doen. "In de buurtpreventie-app heb ik veel berichten gezien over bedreigingen. Ook worden huizen met afval bekogeld."

De politie is op de hoogte van de jeugdoverlast. Een wijkagent heeft inmiddels gesproken met de jongen die de klap zou hebben uitgedeeld en is op zoek naar camerabeelden.

Ook bij de Plus in Empel zorgt deze groep voor overlast. De gemiddelde leeftijd van de jongeren wordt geschat op een jaar of veertien, vijftien.