En dat is drie: Tim Hölscher derde aanwinst voor TOP Oss op laatste transferdag

TOP Oss is bijzonder actief op de laatste dag van de winterse transferperiode. Met Tim Hölscher werd maandag de derde nieuwe aanwinst bekend gemaakt.

De speler uit het Duitse Gronau speelde in de afgelopen maanden nog bij VFL Wolfsburg B. De competitie in Duitsland is voor dit team echter stilgelegd waardoor Tim zich fit hield door het trainen met de A-selectie van TOP Oss. Daarvoor was hij bijna 10 jaar actief voor FC Twente met uitstapjes naar Go Ahead Eagles en Esbjerg fB. Met laatstgenoemde club promoveerde de aanvallende, allround middenvelder naar de hoogste divisie.

Technisch directeur Peter Bijvelds laat weten dat Hölscher al langer begeerd werd: “Tim volgen we al lange tijd en in het verleden was het voor ons geen haalbare kaart. Nu wel. Tim is een echte teamspeler met gevoel voor ruimte en diepgang. Tim heeft al langere tijd geen competitieduel gespeeld maar we hebben er vertrouwen in dat hij bij ons snel op conditioneel wedstrijdpeil komt. Te meer omdat hij in Duitsland op hoog niveau hard getraind heeft. We willen hiermee onze ambities laten zien voor nu en in de toekomst. Vandaar dat ook een wederzijdse optie tot verlenging is afgesproken."

Hölscher is na de huurlingen Evan Rottier en Livio Milts de derde speler die TOP Oss op de laatste dag van de winterse transferperiode inlijft. De ploeg van trainer Klaas Wels verloor vrijdag met 2-1 bij De Graafschap, dankzij een goal van Heeschenaar Joey Konings. Aanstaande vrijdag neemt TOP Oss het op tegen Jong AZ.