Engelen mag als eerste meedenken over toekomst leefomgeving

Inwoners van Engelen kunnen als eersten in de gemeente Den Bosch hun mening geven over hoe zij willen dat hun leefomgeving er in de toekomst uit gaat zien.

De gemeente wil samen met de bewoners een omgevingsvisie maken en doet dat wijk voor wijk. Het gaat dan om zaken als veiligheid, groen, voorzieningen, goede voet- en fietspaden, woongenot en parkeergelegenheid.

Voor Engelen is maandag als eerste een online vragenlijst gemaakt. Inwoners hebben vier weken de tijd om die in te vullen. Bij wijze van aftrap konden maandagmiddag jong en oud hun wensen kenbaar maken. 

Zo overhandigden de 12-jarige Bart Kuijer en Kane van Zandvoort een brief aan wethouder Roy Geers, met daarin een aantal suggesties, zoals een glijbaan bij het Engelermeer en spiegels op dode hoeken ten behoeve van de verkeersveiligheid.

Dat is ook voor Gemmy Bekkers, één van de andere insprekers, een belangrijk punt: "Ik vind het fijn als kinderen zich veilig voelen in de wijk en veel kunnen spelen. Dat vind ik echt een meerwaarde hier in Engelen."

De docente van basisschool Antonius Abt zegt zelf de enquête te gaan invullen: "Natuurlijk. En zeker nu ik aan dit gesprek heb deelgenomen. Ik zal er ook mensen in mijn omgeving op aanspreken: ‘Heb je ‘m al gezien?’, wat heb je ermee gedaan?’", aldus Bekkers.

(Tekst loopt door onder de video)

Komende maandag gaat het onderzoek ook van start in West en Noord, de overige wijken komen na de zomervakantie aan de beurt.

Op basis van de resultaten van de ingevulde vragenlijsten gaat de gemeente met de bewoners in gesprek. Per wijk komt er dan uiteindelijk een gebiedsvisie, die samen weer de omgevingsvisie bepalen. Die moet eind 2021 klaar zijn.